Ook in 2018 leerden we een hoop bij en hielden we onze leuze ‘Smart is the new sexy’ levend. De meest leerzame weetjes op een rij.
Waarom is het zo moeilijk is om jouw smartphone te temmen?
In deze reeks onderzoekt hoofdredactrice Jozefien de oorzaken en gevolgen van hyperconnectiviteit en smartphoneverslaving en gaat ze op zoek naar oplossingen.
Hoe Tinder écht werkt
Als we de statistieken mogen geloven, is het heel duidelijk: online dating kent een serieuze opmars sinds de komst van Tinder. Lees hier hoe dat links-rechts swipen nu eigenlijk werkt.
Waarom diëten bijna nooit werkt
In deze reeks onderzoeken we hoe het kan dat diëten zelden werken en waarom we als maatschappij zo geobsedeerd zijn door gewicht.
De eerste kunstenaars waren misschien wel vrouwen
In haar boek ‘Ondergeschikt’ ontmaskert wetenschapsjournalist Angela Saini de subjectieve blik van de wetenschap op vrouwen.
Wat houdt selfcare nu eigenlijk echt in?
Selfcare is nu een hot topic, maar het idee erachter is niet nieuw. Charlie zocht het uit.
Wat is de mythe achter de monogame vrouw?
Lees hier hoe Charles Darwin, grondlegger van de evolutietheorie, wel eens ongelijk zou kunnen hebben of hier hoe zelfs computers vooroordelen hebben wat betreft gender.
Waarom we zo van Hygge houden
Twee jaar geleden werden er meer dan een miljoen exemplaren van het boek ‘Hygge: de Deense kunst van het leven’ verkocht. Maar is hygge echt zo gezellig? Dat lees je hier.
Hoe ziet de clitoris er eigenlijk uit?
De clitoris is de evenknie van de penis. In erectie worden ze even groot. Want inderdaad, ja, clitorissen kunnen ook stijf worden. Seksuoloog Wim Slabbinck vertelt je hier alles wat je als m/v/x al lang had willen weten over de kittelaar.
Waarom zijn de zakken van mijn jeansbroek zo klein?
Gemiddeld bleken de zakken in jeansbroeken voor vrouwen bijna de helft korter dan die voor mannen. Hier kan je lezen hoe dit zit.
Schrijf je reactie